Monday 30 May 2011

Kiitos Super8 Fashion Week, 23.–29.5.

Superkasin muotiviikko on päättynyt, kiitos kaikille osallistujille. Viikon aikana toimistollamme nähtiin luomuksia jotka saisivat naispuoliset tenniksenpelaajatkin punastelemaan, sekä solmittiin lukuisia aiesopimuksia tärkeimpien muotitalojen kanssa. Voi siis sanoa että ensimmäinen Super8 Fashion Week oli enemmän kuin menestys!

Vaikka Muotiviikko onkin tällä erää ohi, muoti ei suinkaan lopu toimistoltamme – siitä pitävät huolen sitoutuneet työntekijämme sekä ns. ”sidosryhmämme”.

Ja vaikka suhtauduimmekin Fashion Weekiin vakavasti, on loppujen lopuksi hyvä muistaa että muoti ei ole kaikki maailmassa. Onhan myös olemassa kokonainen maailma joka käsittelee sisustusta!

Rakkaudella,
Super8 Fashion Crew

OMG, My Baby has Bad Hair Day























Superkasin muotiviikon päätteeksi, ikään kuin muotinviikon pohjalle vajonneena murusena käsitellään lapsia. Tai pikemminkin sitä miten meidän vanhempien kannattaisi suhtautua heidän tyylittömyyteensä.


Kaikkihan me tiedämme, että vaikka vanhempien asut olisivat aivan tiptop & chic niin kyllä tyylikkyys on kaukana jos matkassa on esimerkiksi housuihinsa paskantanut lapsi. Ulosteen haju peittää vaivaannuttavasti vanhempien eau de toiletien tuoksut ja saattaa pistävyydellään jopa vähentää katsojien vanhempien huoliteltuun asukokonaisuuden silmäilyyn käyttämää aikaa.


No miten meidän sitten tulisi suhtautua näihin paskahousuisiin pikkuveijareihin? Useimmat vanhemmat tekevät tietenkin hormoonipäissään sen virheen, että he kuvittelevat muiden pitävän lapsistaan yhtä paljon kuin he itse heistä pitävät.


Muoti ei kuitenkaan ole tykkäämiskysymys. Muoti on taidetta.


Siis mitä kunnollinen muotia rakastava kansalainen tekee jos hänen lapsellaan on esimerkiksi tukka aivan päin persettä. –Klassinen bad hair day.


Ensimmäiseksi hän pitää lapselleen tietenkin rakastavan, mutta sitäkin jämäkämmän puhuttelun. Ovesta ei astuta ulos jos ei näytetä huolitellulta. Kukaan muu kuin sukulainen ei digaa kulahtanutta kakaraa. Tämä lapsen on hyvä kuulla ja sisäistää aivan viimeistään kolmen vuoden iässä. Tämä tapahtuu kätevästi esimerkiksi kielen kehityksen yhteydessä. Hyväksi havaittu tapa on modifioida vanhoja out of date -satuja modernimpaan muotoon. Onko keneltäkään pois jos lapsi oppii sen vaietun faktan, että susi söi punahilkan pitkälti juuri hänen hemmetin mauttoman kolttunsa takia.


Jos vahinko on kuitenkin päässyt jo tapahtumaan ja lapsen tukka näyttää siltä kuin lehmät olisivat sitä pureskelleet on syytä jättää puhuttelu kotioloihin ja käyttää lapsen julkiselta paikalta salakuljettamiseen ns. camouflage taktiikkaa. (Ranskassa tästä taktiikasta käytetään termiä tactique de la situation fatale.)


Tällaisissa supernoloissa tilanteissa kannattaa lapsen asukokonaisuuteen lisätä yksi tai useampi asu tai asuste joiden tehtävä on yksinkertaisesti peittää nolot mokat ja vetää huomiota johonkin epäolennaiseen ja överin söpöön.


Hassut hatut. Mielipuolisen mauttomia, mutta todella käytännöllisiä tilanteisiin jossa peittelet lapsesi pukeutumiseen liittyviä mokia. Käydäänpä läpi muutama case -esimerkki.


Case 1: Söpöilymeiningillä tehty kalahattu


Tällainen hattu on erityisen hyvä jos epäilet vastaan tulevan tuttuja jotka ovat maanläheisiä tai muuten vaan hippejä. Tämän ihmisryhmän huomion saa varastettua kaikella joka yhdistelee söpöä ja kotikutoista. Esimerkissä käytetyn hatun saa näppärästi askarreltua vaikka Akateemisesta kirjakaupasta haetuilla paperitarvikkeilla sillä välin kuin lapsi odottaa hattua askartelevaa vanhempaansa ja kotiinkuljetusta esim. Stockan vessassa tai pukukopissa. (Lapset tykkäävät odottaa usein pitkiäkin aikoja jos heille lykkää käteen esimerkiksi lihapiirakan tai munariisipasteijan.)

























Case 2: Merihenkinen hattu


Jos olet viettämässä mukavaa päivää esimerkiksi Espoon suvisaaristossa ja huomaat tarvetta lapsen maineen pelastavalle muotievakuoinnille niin voit askarrella riittävästi huomiota lapsen tukasta vievän "söpön merimieshatun" esimerkiksi paperisuikaleesta ja vaaleiden sukkahousujesi haarakiilasta.


Case 3: Tappajahai -hattu


Jos lapsesi hiuslaite on niin fataali, että tarvetta ilmenee äärimmäisille ratkaisuille, tehokas vaihtoehto on laittaa lapsellesi päähän hattu jonka avulla voit aloittaa vastaan tulevien tuttujen kanssa keskustelun hattuun liittyvästä elokuvasta. Tämä taktiikka toimii kuitenkin ainoastaan jos lapsi on jo niin vanha, että vanhempien keskustellessa nostalgisesti muka kiinnostavista elokuvista (esim. Star Wars) lapsi voi itse kiivetä pihamaalla odottavan Volvon kyytiin. (Superkasi suosittelee tästäkin syystä tummennettujen lasien asentamista menopeliisi.)


Case 4: Double trouble -asu.


Jos sinulla on lapsi olet luultavasti ollut todistamassa tilannetta jossa tajuat yhdellä vilkaisulla lapsellasi olevan sekä vellit housussa että nolo fleda. Tällaisissa tilanteissa vanhempana sinä et saa hylätä lastasi. Sen sijaan voit varautua näihin mahdollisiin tilanteisiin kahdella eri vaihtoehdolla. Voit joko yrittää teeskennellä kovaäänisesti auttavasi jonkun toisen eksynyttä lasta jolloin lapsen mauttomuus ainoastaan lisää sinun oman uhrautuvan luonteesi esille tuomista.


Jos tiedät, että paikalla on kuitenkin henkilöitä jotka voivat tunnistaa lapsen omaksesi kannattaa hänen asukokonaisuuteen lisätä saman tien kaksi huomiota herättävää asustetta, yksi kummallekin häiriötekijälle. Tässä esimerkki casessa, lapselle on annettu sekä "söpö pandahattu" että persoonallinen hammaskäsilaukku. Täydellinen attention catcher combo joka vie taatusti huomion kiusallisista asioista.


























Tämän muotiblogikirjoituksen kuvat ovat lavastettuja ja kuvissa esiintyvä lapsi on malli. Kuvien lapsi on kaiken lisäksi oikeasti äärettömän hyvin kasvatettu ja itse asiassa todella muodikas aivan kuten vanhempansakin.

Sunday 29 May 2011

Sunnuntaiasuste

Sarjassa seurataan Superkasin muotitoimittajan pukeutumista viikon ajan. Tämä on jatkosarjan viimeinen osa.


Sunnuntain asukokonaisuus: ”Ristiäisissä”

”Tuntuuko teistäkin että välillä on kiva irrotella silleen oikein kunnolla? Tiedättekö mitä minä silloin teen? Laitan jotkut hullut sukat!!! Siinä sitten pappi nikottelee kun se ei voi kun tuijottaa sukkiani kun pitäisi kastaa lasta.

Ei kun hetkinen, miksi olin sukkasillani kirkossa?”

Takki: Lindex
Paita: Din Sko
Housut: Clas Ohlson
Sukat: Ikea

Lauantaityyli

Sarjassa seurataan Superkasin ”fashion”-toimittajan pukeutumista yhden viikon ajan.


Lauantaityyli: ”Menossa häihin”

Puku: Brooks Brothers
Huppari: Jamaikalaiselta huoltoasemalta
Kengät: Nike Blazer
Polkupyörä: Jamaikalaiselta huoltoasemalta

”Minä rakastan häitä!!! Siellä kun on katsokaas niin romanttista niin saa kerrankin pillittää oikein kunnolla. BOOO-HOOOO!!!”

Friday 27 May 2011

Perjantain asukokonaisuus

Juttusarjassa seurataan Superkasin muotitoimittajan pukeutumista yhden viikon ajan.


Perjantaityyli: ”Kakkahätäinen pyykkituvassa”

”Tänään on vapaapäivä ja saa pukeutua rennommin. Tämän T-paidan löysin pyykkituvan nurkasta. Onkohan se miesten T-paita ensinkään?”

Fashion-haastattelussa Superkasin Ville


Kevään tuloon huomaa Superkasissa yleensä selvimmin Villestä, jonka endiivinvalkoinen iho saa silloin auringonsuuteleman värin.

Ville, kolme kesämies-tyylin peruspilaria?

1. Aurinkolasit
2. Nirunaru-sandaalit
3. Ei reisitaskuhusuja!

Superkasi suunnittelee, osa 3

Juttusarjassa Superkasilaiset suunnittelevat viikon ajan asusteita. Tänään vuorossa on Kasper Strömman, joka suunnitteli ”Lohimedaljonki”-korun.

”Lohessa on mielettömästi Omega-happoja, eikä sitä turhaan kutsuta kalamaailman avokaadoksi. Tai teknisesti ottaenhan se on niinpäin että avokaadoa kutsutaan kasvimaailman loheksi, mutta ymmärrätte mitä tarkoitan.

Kuitenkin: jos rakastat tätä vaelluskalaa vähänkään niin paljon kuin minä rakastat myös Lohimedaljonkia – ja tämän korun avulla voit osoittaa rakkauttasi maailmalle.”

”Huomaathan että Lohimedaljonki ei väristään huolimatta ole kultaa, vaan nikkelillä päällystettyä puristetta jonka ainesosat ovat koirankarva ja koivun siitepöly. Allergikoiden kannattaa siis miettiä kaksi kertaa ennen kun laittavat tätä kaulaansa.”

Torstain asukokonaisuus

Sarjassa seurataan Superkasin muotitoimittajan asukokonaisuutta viikon ajan.

Torstaityyli: ”Menossa sushilounaalle”

Torstaityylin kivijalkana on Maison Martin Margielan jeggingsit yhdistettynä Speden vanhaan takkiin ja hienoon kangaspussukkaan (rakastan kangaspussukoita!!!!)

Tässä vielä lista asioista jotka saavat aina ”suupielet korviin”:

• Päivän ensimmäinen Battery
• Sushilounas
• Kostoshoppailu
• Ystävien tapaaminen
• Ensimmäinen lasi skumppaa
• Take away -kahvi (latte!)
• Parturilla käynti
• Positiiviset ihmiset
• Uusin Elle ja Vogue (Homme)

Ihmiset, on kevät – muistakaa elää! Jaksamista!
K.

Thursday 26 May 2011

Eka sponsorointidiili


Saimme sähköpostia:

from: mikke.järvelin@conversesuomi.fi
date: 25 May 2011 13:02
subject: Super8 Muotiblogi

Hei,

Olen mielenkiinnolla seurannut muotiblogianne jo muutaman päivän. Sopiiko jos lähetän muutaman tossun teille ”koeajoon”?

Yst. terv.
Mikke Järvelin
Converse Suomi

Pikaisen tutustumisen jälkeen näyttäisi siltä että Superkasin henkilökunnan suosikiksi on muodostunut etualan linttaan astutut punanauhaiset All Starit. Ihmetystä tosin on herättänyt miksi ne olivat jo valmiiksi käytetyt saapuessaan?

Mutta muuten: peukku ylös Converselle!

Pakko saada!!!

Muumipuku kesäksi
Tää olisi hyvä biitsillä. Mutta tuleekohan siinä kuuma?

Irlantilaispuku koiralle
Söpö!!! Paitsi tulisikohan koiralle sittenkin kuuma tässä?

Jet pack
Niiiiin siisti! No tässä nyt ei ainakaan tulisi kuuma.
Kulkisikohan tää sillä palmuöljydieselillä?

Wednesday 25 May 2011

Keskiviikon asukokokonaisuus

Sarjassa seurataan Superkasin muotitoimittajan asuvalintoja viikon ajan.

”Keskiviikon asukokonaisuus on eteerinen ja aistikas niin kuin metsässä huokaileva fauni. Inspiraationa minulla oli skandinaavisen herkkä, talvihorroksestaan heräävä luonto sekä sileät jääkauden muovaamat rantakalliot unohtamatta Pohjolan valoisia kesäöitä.”

Takki: Monki
Housut: Gina Tricot, ”boyfriend jeans”
Koira: Glen of Imalin terrieri

Superkasi suunnittelee, osa 2

Artikkelisarjassamme Superkasin henkilökunta suunnittelee omat vaatteensa. Tällä kertaa vuorossa on Kasper Strömmanin ”Hesa”.

Kotiseuturakkaus on monelle helsinkiläiselle tärkeää. Nyt sinulla on mahdollisuus korostaa sitä tällä uljaalla helsinkiläisyyden symbolilla. Kuuma kesä tulossa!

Tiistain asukokonaisuus

Sarjassa seurataan Superkasin muotitoimittajan asuvalintoja viikon ajan.

Tiistain asukokonaisuus on harkitumpi kuin tavallisesti. Sen tärkein elementti on niin sanottu ”isyydentunnustamistakki”.

Takki joustaa hyvin hihoista ja on siten kuin omiaan allekirjoittamaan erinäisiä tunnustuksia. Takki onkin kuin kotonaan virastotalomiljöössä jossa se pääsee osoittamaan kunnioitusta Suomen valtiota kohtaan; silloin olo tuntuu samalla rennolta mutta itsevarmalta, ja se päällä on mukava muistella ”siittämisajankohtaa 03.06.2010–21.07.2010”.

Kaiken tämän lisäksi virallisen osuuden päätyttyä isyydentunnustamistakki päällä on luontevaa siirtyä virastotalon viereiseen kuppilaan siemailemaan banaaniolutta.

Hyvää työtä, takki!

Tuesday 24 May 2011

Juliana, asessoorien kuningatar


Työyhteisömme naismuodin asiantuntija Juliana on tunnettu asessoorien ystävä. Tänään hänen asuaan täydentää peräti kolme eri laukkua, joista yhdestä löytyy juuri nyt trendikäs vauva. Ainoa haittapuoli tässä on että joskus hän saattaa unohtaa mihin laukkuun vauva jäi, ja siitä mylläämisestä ei meinaa tulla loppua sitten millään.

Super24

Mulla on mustat (AIDOT!) nahkahousut, ja mietinpä tässä että millainen paita sen kanssa sopisi kesäksi.. ehdotuksia?

Nahkahousujen kanssa pitkähihainen tai tavallinen rento T-paita. Paidassa vois olla vaikkapa sellaisia kapeita poikkiraitoja.. Bändipaitakin käy, mutta ei mikään Iron Maiden. Hommaa mieluummin joku tyylikkäämpi bändipaita, kuten Björk tai Isaac Hayes.

Keväällä ulkotiloissa paksu villapaita tai villatakki. Myös joku rätti voi olla kaulassa. Suosi tummia värejä, mutta vältä sitä että kaikki olisi pelkkää mustaa. Canvasreppu keikkuu lantiolla, sellainen missä on olkahihna. Laukussa pitää olla joku merkki, pieni maskotti tai muu killutin.

Päässä saa olla musta pipo tai muu hattu, esim. samanlainen kuin Bonolla.

Jos ei ole hattua, hiukset pitää olla nahkahousujen kanssa tarpeeksi rok-rok.

Jalkaan tennarit, maiharit tai vastaavat..

Ehkä joku ihan pieni simppeli koru tai hyvännököinen kello. Ei silti liikaa koruja, muuten näyttää tyhmältä.

Nainen kainaloon.

----------------------------------------
Kun Superkasin muotiasiantuntijoilta loppuvat vastaukset on aina olemassa Suomi24. Virtuaalinen stylistimme verkossa.

Superkasi suunnittelee, osa 1

Muotiviikkojen kunniaksi annoimme Superkasin henkilökunnan suunnitella oman vaatteensa. Ensimmäisenä vuorossa on Kasper Strömmanin ”Grand Slam”.


Rakastatko tennistä, mutta sinusta tuntuu ettet saa ilmaistua tätä tarpeeksi voimakkaasti? Tällä tennispelaajan unelmavaatteella se ei jää kenelläkään epäselväksi. Paita on hauskasti ruohon värinen.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana paidassa on käytännölliset pallon muotoiset ”tenniskyynärpää”-paikat. Se viimeistään osoittaa että olet pelimiehiä.

Monday 23 May 2011

Päivän työasu

Sarjassa seurataan viikon ajan Superkasin oman muotitoimittajan asua. Muotiblogiliiton suositusten mukaisesti kuva tulee olemaan otettu joko käsivaralta tai heijastavan pinnan kautta.



Maanantaityyli: Marjanpoimija.

”Tänään olen menossa marjaan kahden seniorikansalaisen kanssa. Tyyliin kruunaa hyttysverkko, Sarviksen ämpäri ja yli polven ulottuvat kumisaappaat (ei kuvassa). Silmälasit olen kyllästänyt Offilla. Sääli vaan että on niin sateista!!!!!!”

Seitsemän työntekijää, seitsemän vaatepartta

Ville
Takki: Vintage
Pipo: Prada
Silmälasit: Oliver Peoples
Housut: Hemtex
Kengät: Top Shop

Sami
Paita: Issey Miyake for Luhta
Housut: Beavers
Sukat: Luhta for Issey Miyake

Pekka
Takki: Beate Uhse
Reppu: Salomon
Housut: Savile Row
Kengät: Andiamo

Aki-Pekka
Huppari: Gucci
Muki: Kanadan valtio
Housut: Lahkeettomat
Sukat: Eriparia

Jussi
Hattu: Acne
Lasit: Vintage
Paita: Homme Dior
Housut: Dries van Noten for Citymarket
Kengät: Itsetehdyt

Ilja
Kirja: Tammi
Paita: Helsinki Biennale
Housut: Energie
Kengät: Peter Jensen


Christer
Takki: K-market
Paita: Versace
Housut: Louis Vuitton
Kengät: K-kenkä

Super8 Fashion Week alkoi!


Superkasilla vietetään muotiviikkoa 23.–29.5.! Odotettavissa syvääluotaavaa muotijournalismia, muotikuvia, suunnittelijoiden haastatteluja* sekä kaiken kruunaava muotinäytös viikonloppuna!**

Superkasin muotiviikkoa sponsoroi Skoda*** ja Eurokangas.****

* Luultavasti ei ** Ei todellakaan *** Ei pidä paikkansa **** No just.

Thursday 19 May 2011

Super8 Fashion Week: valmisteluja

Super8 Fashion Weekiä edeltävät valmistelut ovat täydessä vauhdissa. Ilja toi aamulla laatikollisen muotilehtiä että tietäisimme ”mistä kana pissii”.

Lehdet taitavat olla muutaman vuoden vanhoja, mutta koska muodin kierto on nykyään niin nopeaa niin voi hyvin olla että ne ovat taas ensi viikolla ajankohtaisia.

Odotettavissa maanantaina Superkasilla: isoja rusetteja? Upeaa!

Tämä päivää taitaakin mennä näitä selaillessa, joten turha sitten soitella tännepäin missään työasioissa enää tänään. Kiitos Ilja!

Uusi sarjakuva!


Superkasi on viime aikoina saanut sensuuntaista palautetta että Intranetissä julkaistavat sarjakuvat ovat ”tylsiä” ja ”voisi vähän uudistua”. Siksi alammekin tästä päivästä lähtien julkaisemaan uutta sarjakuvastrippiä: Tepon seikkailut on hyvän mielen seikkailusarjakuva koko perheelle, jossa on kuitenkin säilytetty tutut ja turvalliset hahmot. Iloisia lukuhetkiä!

Wednesday 18 May 2011

Tulossa ensi viikolla: Super8 Fashion Week


Ensi viikolla Superkasin Intranet muuttuu muotiblogiksi kun toimistollamme vietetään ensimmäistä kertaa perinteisiä muotiviikkoja! Odotetettavissa sartoriaalisia postauksia ja värianalyyseja – puhumattakaan monista herkullisista kuvareportaaseista joissa näemme koko Superkasin henkilökunnan ”ygöset” päällä.

Ensi viikolla pinta on syvyyttä Superkasilla.

Tulevaisuusmuumin seikkailut


Muumipeikko saa hätäkasteen.

Tuesday 17 May 2011

Voitonjumala


Voitonjumala jatkaa luomistyötään.

Monday 16 May 2011

Voitonjumala


Klikkaa nähdäksesi isompana.