Thursday 29 May 2008

Kirja-arvostelu: Maukasta lapsille


Superkasin kirja-arvostelussa on tällä kertaa Jaakko Kolmosen ja Veijo Vanamon Maukasta lapsille. Sen on julkaissut Neuvontakokit, jotka ovat kaksi munaa joilla on kokinhatut.


Kirjan alun kuva Jaakko Kolmosesta saa heti kalakukon maun herahtamaan kielelle.


Kirjan kuvitus on jokseenkin 70-lukulainen, mikä selittyy sillä että kirja on julkaistu seitkytluvulla. Nämä lurppasilmäiset sienet rohkaisevat tenavoita sienten popsimiseen.


Pikku-Kallesta on tunnetusti paljon vitsejä, mikä selittyy osittain sillä että hän on juhlimisen ja etenkin kokkelin ystävä.


Tosin, jos kokkelia ei ole saatavilla muksut voi ihan hyvin nauttia vähän Puutarhurin Voimalientä.


Tämän jälkeen nassikka onkin jo kerännyt sen verran itseluottamusta että voi siirtyä suoraan Susannan Sänkyyn Saattajaan. Neljä ”tupsausta” paprikajauhetta pitäisi riittää.


Tärkein opetus löytyy kuitenkin kirjan alalaidasta; kyllä, tämä on suunnattu sinulle, ”läski”. Ehkei sinun pitäisi lukea kokkikirjoja ensinnäkään?

Joka tapauksessa tasapainoinen lapsuus pitäisi olla näillä eväillä turvattu. Superkasin arvosana: 8+

Wednesday 28 May 2008

Uutisia Helsinginkujalta



TRK? Töhrijä Ruiskii Kujalla? Testaan Rakennukseen Kannua?

Jossakin on maa


Kuten kaikki tietää Superkasi sijaitsee Suomessa. Suomessa on tällaista. Siispä tämä video on aika tarkka kuvaus myös Superkasilaisuudesta – katsokaa ja oppikaa!

Tuesday 27 May 2008

Raportti: Kiina vielä lapsen kengissä pöytäjalkapallossa



Kiinasta on hyvää vauhtia tulossa maailman supervalta, mutta tietyissä asioissa kyseisellä valtiolla on vielä varaa kehittyä. Tärkein näistä lienee jalkapallopöytien valmistus. Kuten alla olevista kuvista käy ilmi, pistokokeet Pekingiläisiin baareihin osoittivat, että useimmista pöydistä löytyy vakavia puutteita.

Puolueettomat tarkkailijat joutuivat heti ensimmäisen pöydän kohdalla todistamaan karkeita loukkauksia lajia kohtaan. "Näimme omin silmin kuinka heti aloituksessa pallo jäi paikalleen keskelle kenttää, eikä kummankaan joukkueen pelaaja ylettynyt siihen.", kertoo eräs paikalla olleista.



Seuraavana testattu pöytä ei sekään täyttänyt kasainvälisiä standardeja. Maaliin lipuva pallo pysähtyi täysin odottamatta aivan maalin reunalle maalivahdin ulottumattomiin. Tällaisessa tilanteessa pelaajalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin puuttua käsin peliin.Länsimaalaisen oikeuskäsityksen puitteissa on vaikea löytää vastausta siihen, tuleeko kyseinen tilanne hyväksyä maaliksi vai ei.



Jonkinlaisena valon pilkahduksena voidaan kuitenkin pitää sitä, että 50% testatuista pöydistä oli kulmissa kallistukset, jotka estävät pallon pysähtymisen.Tätä ominaisuutta ei löydy edes useimmista eurooppalaisista jalkapallopöydistä.

Thursday 22 May 2008

Uutta dynamiikkaa Superkasin Sisäiseen transportaatioon

Superkasi on hankkinut sisäisen liikenteensä nopeuttamiseksi uuden kulkuvälineen. Kyseessä on potkulauta joka hankittiin katukaupasta käytettynä. Nyt kahvinhaku ja tulosteiden nouto on entistä dynaamisempaa, tosin jotkut jo kaavailevat yläkerran solmukohtiin liikennevaloja. Silti näyttäisi siltä, että säästämme useita minuutteja ja vuosien kuluessa jopa tunteja. Mihin? No, vaikkapa pöytäjalkapalloon!

Wednesday 14 May 2008

Superkasin oven uusi viesti ei herätä tunteita


Superkasin oveen viime yönä ilmestynyt antikristillinen viesti ei ole herättänyt minkäänlaisia reaktioita Superkasilaisissa. Korkeintaan sen koetaan käyvän mielnkiintoista dialogia Castreninkadun toisella puolella sijaitsevan Seurakuntien virastorakennuksen kanssa. Ei ole myöskään poissuljettua että joku Superkasilaisista on itse paksulla nakkisormellaan sen siihen töhertänyt.

Kun yritimme kysyä Superkasin virallisilta kasvoilta ulospäin – Riksulta – miten tämä vaikuttaa julkisuuskuvaamme hänen päänsä vain pyöri villisti olkapäillä.

Monday 12 May 2008

Käsityöt kunniaan








Etteivät perinteiset kädentaidot pääsisi ruostumaan atk-töiden kurimuksessa, aloittaa Super8 tänä keväänä suuren virkkaus- ja ompelukurssin joka soveltuu niin aloittelijoille kuin pidemmällekin ehtineille.

Ensimmäinen harjoitustyö on kuvankäsittelyssä tarpeellinen heijastussuoja. Kuvan esimerkin Juliana on valmistanut kallisarvoisesta alpakankarvasta joka on värjätty jääkaapistamme löydetyllä homekasvustolla. Rauhoittavan vihreä väri on omiaan antamaan myös avokonttorissamme paljon kaivattua yksityisyyttä skype-puheluihin.

Thursday 8 May 2008

Intranet kansainvälistyy


Vaikka Superkasin Intranet onkin palvellut meitä erinomaisesti jo vuoden, yksi suuri puute siinä on aina ollut; se on pelkästään suomeksi. Tämä on varsinkin ollut kiusallista kielivähemmistöillemme, niin kuin Garethille (ja ehkä Kasperille).

Onneksi tämä ongelma poistuu tällä viikolla kuin itsestään kun Google julkaisi Beta-version kääntäjästään.

Superkasin Intranet on tämän värkin läpi englanniksi käännettynä näin komea.

Tämä teknisen parannuksen myötä Superkasi julistaa itsensä samalla vuoden 2008 vientityöhuoneeksi.

Monday 5 May 2008

Voima oli läsnä Vappuna

Superkasin Jussi omaa yliluonnollisia kykyjä. Tässä näyte.


Friday 2 May 2008

Aatelisten päiväkotiin myös alempaa keskiluokkaa


Superkasin saamien tietojen mukaan Aatelisten päiväkodin alueelle aiotaan sallia pääsy myös tavalliselle rahvaalle – mutta vain puhdistamaan pihan uima-allas.

Lisäksi tarvitaan myös muutamia lapsipalvelijoita tarjoilemaan altaassa vilvoitteleville kylmiä juomia sekä tuoreita mansikoita.

”Mansikkakausi lähestyy”, kertoo työmaata tarkastamaan tullut siniverinen, ”eikä palvelijoista ole tietoakaan. Tällä menolla joudun – herra varjelkoot – itse lähettämään vaimoni hakemaan marjat torilta.”

Valkoperuukkinen haastateltavamme – joka ei missään nimessä halunnut nimeään julki työväen blogissa – päätyi myös päivittelemään miten vaikeaa nykyään on löytää hyvää palvelusväkeä.